Erityisiä majoittumisvaihtoehtoja

Erityisiä majoittumisvaihtoehtoja

Pidät kenties matkustelusta, mutta hotelleissa majoittuminen on saattanut alkaa kyllästyttää ja haluaisit kenties kokeilla jotakin aivan muuta. Jos tykkäät matkustella Suomessa ja haluaisit kokea hieman tavallisuudesta poikkeavia majoitusvaihtoehtoja, nämä sivut ovat juuri sinua varten. Sivuille on koottu mielenkiintoisia majoittumisvaihtoehtoja, joista kenties lumilinnamajoitus on eksoottisimmasta päästä. Kerää sivuiltamme löytämäsi vinkit talteen ja lähde unohtumattomalle lomalle koti-Suomeen!

Majoittumisvinkkejä

– Lapissa on mahdollista majoittua erityisesti tätä tarkoitusta varten rakennetussa lumilinnassa. Tämä voi olla erityisen eksoottinen ja mieleenjäävä vaihtoehto. Lumilinna on myös suosittu häidenpitopaikka. Miltä kuulostaisi viettää hääyö lumilinnassa? Entäpä miltä kuulostaisi hääkuvien ottaminen lumihangessa? Puitteet kuulostavat kovin romanttisilta.

– Teltta on kesällä kiva majoittumisvaihtoehto – ja tietysti kovin taloudellinen sellainen. Selvitä missä voi telttailla turvallisesti ja lähde matkaan! Telttailuun on helppoa yhdistää vaikkapa pyöräretki tai vaellus. Nykyiset teltat ovat niin helppoja kasata ja kantaa mukana, ettei oman asumuksen mukana kuljettamisesta ole juuri mitään vaivaa. Telttailussa on aivan omanlaisensa tunnelma ja yleensä lapsetkin nauttivat telttailusta. Monen lapsen parhaimpiin lapsuusmuistoihin kuuluu juurikin telttailu.

– Matkailuauto on näppärä kulkuväline, jolla pääset liikkumaan oman mielesi ja omien aikataulujesi mukaisesti. Myös yöpyminen onnistuu omassa autossa. Matkailuvaunu on toinen vaihtoehto matkailuautolle. Mieti kumpi sopisi sinun tarpeisiisi paremmin. Jos käytät autoa tai vaunua paljon, saattaa sellaisen ostaminen käytettynä olla edullisempi vaihtoehto kuin vuokraaminen. Satunnaisia tarpeita varten kannattaa vaunu tai auto vuokrata.

– Lapista löytyy runsaasti erämaassa sijaitsevia erämökkejä, joissa vaeltajan on mahdollista yöpyä. Tällainen loma on todellinen irtiotto arjesta! Samalla vaeltaminen ja askeettisissa olosuhteissa eläminen voivat olla omien rajojen koettelemista ja oman itsensä voittamista. Luonnonrauhan keskellä on aikaa ladata akkuja ja aikaa ajatella. Toisinaan on hyvä pysähtyä miettimään oman elämänsä suuntaa ja mikä voisikaan tarjota tällaiseen paremmat olosuhteet kuin luonto?

– Sohvasurffaus on oiva vaihtoehto, kunhan muistaa huolehtia omasta turvallisuudesta. Toinen vaihtoehto on vaihtaa koteja vaikkapa viikoksi ystävän tai tuttavan kanssa jolloin molemmat pääsevät hetkeksi ”uusiin maisemiin”. Voit myös kysellä toisessa kaupungissa asuvilta sukulaisilta ja ystäviltä, saisitko yöpyä heidän luonaan halutessasi vaihtaa hetkeksi maisemaa. Muistathan kuitenkin, ettet väkisin tuppaudu kenenkään kotiin ja että muistat perillä käyttäytyä isäntäperhettä kunnioittavalla tavalla. Liian usein nimittäin joutuu lukemaan kuinka ”isäntäperheinä” toimineet perheet ovat kokeneet tällaiset vierailut ikävinä – onpa osa kokenut jopa tulleensa hyväksikäytetyksi. Hienotunteisuus puolin ja toisin onkin avainasemassa tehtäessä tällaisia järjestelyjä.

– Toisinaan laivamatkoja saa niin edullisesti tai parhaimmillaan jopa ilmaiseksi, että laivassa yöpyminen voi tulla reippaasti hotellimajoitusta edullisemmaksi. Miksi et siis lähtisi risteilylle ja ottaisi pientä irtiottoa arjesta? Sopivassa aallokossa unikin usein maistuu paremmin kuin hyvin.

– Jos haluat opettaa lapsillesi, mistä maito, kananmunat ja liha tulee, voi yöpyminen kotieläintilalla olla antoisia kokemus koko perheelle. Kannattaa kysellä millaisia tarjouksia kotieläintiloilla on mahdollisesti tarjolla ja lähteä matkaan avoimin mielin. Kaupungissa kasvaneille lapsille voi olla elämys nähdä, kuinka lehmät lypsetään ja mistä kananmunat tulevat. Eläinten hoitaminen ja raikkaassa ilmassa ulkoilu ovat lapsille elämyksiä jo sellaisinaan.

– Mökkeily ”keskellä-ei-mitään” voi olla mielenkiintoinen kokemus tilanteessa, jossa haluat hetkeksi irti kaikesta. Yleensä myös kovin syrjäisillä paikoilla sijaitsevat mökit, joissa ei ole omaa rantaa, ovat vuokrahinnoiltaan järven- tai merenrantamökkejä edullisempia.

– Yöpyminen veneessä on unohtumaton elämys. Jos sinulla ei ole omaa venettä, voi niitäkin vuokrata, mutta varmistathan, että tiedät vesille lähtiessäsi veneilyn liikennesäännöt sekä turvallisen veneilyn säännöt. Jos olet epävarma, on parempi ottaa mukaan ystävä tai tuttava, jolla on sinua enemmän veneilykokemusta.